A járvánnyal véglegesen előtérbe került az online tanulás. A szakmai tapasztalatom szerint már az elmúlt 15 évben is átvették az online órák és tanfolyamok a terepet. Ritka volt, hogy megtelt egy-egy élő angoltanfolyam és óriási volt a lemorzsolódás az élő órákon.

Mi az hogy online?

Sokféle dolgot érthetünk alatt. Gondolok az internetre mint lehetőségre, a sok felhalmozott angol cikkek, videók. Mobil alkalmazások. Online videótanfolyamok: előre leforgatott anyagok, amit nézhetsz, amiből tanulhatsz. Zárt online csoportok, ahol lehet írásban gyakorolni, kérdezni. Online csoportos órák. Online egyéni órák.

Miért online?

Nem csak az életmódunk változásai miatt érdemes az online tanulást választani. Nagyon sok előnye van az új technológiáknak, az internetes lehetőségeknek.

1. Nem kell utazni

Rengeteg időt és energiát spórolhatsz ezzel.

2. Bárhol, bármikor

Tényleg tanulhatunk akár az éjszaka közepén is nyaralás közben. Vagy, ha éppen beteg leszel, nem kell kimaradjon a tanulás, mert az anyagokat ágyban fekve is el tudod sajátítani.

3. Te döntöd el, hogy milyen tempóban haladsz

Nem kell a többi tanulóhoz alkalmazkodnod a tempóval. Annyiszor nézel meg egy anyagot, ahányszor csak szükség van rá. Nem az van, hogy a többiek már rohannak tovább, pedig te még fel sem fogtad, hogy mi a lecke. És kérdezni is tudsz a zárt csoportban.
Lehet, hogy éppen most sok időd van és akkor több leckét is átveszel, máskor meg nincs annyi időd és szünetet tartasz.

4. Azonnal belevághatsz

Legjobb, hogy nem kell várni, hogy induljon egy kurzus azonnal belevághatsz a tanulásba, amint kiválasztottad és kifizetted az előfizetést elérhetővé válnak az anyagok.

Ha ennyi előnye van, mégis mi a csapda?

Ha bármikor lehet, akkor sose fogod csinálni. Ezért találtam ki a havidíjas előfizetéses rendszert. Ketyeg az óra, így ez is motiválhat, hogy belevágja és tartsd a tanulás ütemét. Könnyű beleesni abba a hibába, hogy letöltesz egy anyagot és aztán soha meg se nyitod, mert mivel bármikor megnyithatod, nincs nyomás, hogy most vágj bele. Itt viszont tanulni fogsz, mert be vagy fizetve egy hónapra, szeretnéd kihozni a legtöbbet a tanulásból.

A tanfolyamokhoz kapcsolódó zárt csoport is segít, hogy motivált maradj a haladásra. Láthatod, hogy a többiek hol tartanak, hogy haladnak és nekik mi segít a kitartásban. Az angol tanulás egy hosszútávfutás, és a rendszerem minden szinten támogat, hogy ki tudj tartani a célodig.